Locatie

De B&B ligt in de Lindestraat 17a, Beveren aan den Yzer (deelgemeente van Alveringem), op 1,5 km van het dorpscentrum.

Vanuit onze B&B kan je naar:

ALVERINGEM

Alveringem is een pittoreske gemeente gelegen in de Westhoek tussen Veurne en Poperinge, op 15km van de Belgische kust. De gemeente telt zo’n 5000 inwoners en omvat naast Alveringem zelf ook nog de acht deelgemeenten Beveren a/d Yzer, Gijverinkhove, Hoogstade, Izenberge, Leisele, Oeren, Sint-Rijkers en Stavele.

Alveringem is zo’n landelijke gemeente die geen knetterend vuurwerk de lucht laat invliegen. De uitgestrektheid van Groot-Alveringem laat een ongelooflijke verscheidenheid toe. Niemand kan vermoeden dat iedere kleine dorpskern zo gevarieerd kan zijn.

zie ook: www.uutgoeste.be

HISTORISCHE STEDEN

Lo – charmante luilekkerstad – 8,6 km
In het gezellige luilekkerstadje Lo ontdek je aan de hand van een wandelroute alle bezienswaardigheden van de stad. Blikvangers zijn de Westpoort met de Caesarspoort, de belforttoren, de gotische Sint-Pieterskerk en de middeleeuwse duiventoren.

Zie ook: www.lo-reninge.be

Diksmuide – stad aan de IJzer  – 20,1 km
Diksmuide is een kleine stad in de Westhoek, die veel te danken heeft aan twee waterlopen: de IJzer en de Handzamevaart. Tijdens WO I lag de stad pal in de vuurlinie en werd nagenoeg volledig van de kaart geveegd. Diksmuide herleefde vanaf 1919 en werd pittoresk heropgebouwd. In het stadsbeeld zijn niet alleen sporen van de Eerste Wereldoorlog te zien, maar ook herinneringen aan de middeleeuwse stad en de bloeiende handel.

Zie ook: www.diksmuide.be

Ieper – stad van middeleeuwse glorie en vrede – 24,2 km
Tijdens de Eerste Wereldoorlog krijgt Ieper het hard te verduren en al vlug worden veel historische gebouwen herschapen in vormeloze massa’s puin. Maar de stad wordt heropgebouwd en op vandaag sieren het als werelderfgoed erkende belfort en de gotische Sint-Maartenskerk opnieuw het stadsbeeld. Via ‘middeleeuwse’ steegjes en stadsparken gidst de route je langs statige herenhuizen en voorbij monumentale stadspoorten en vestingen.

Zie ook: www.ieper.be

Veurne – stad van monumenten en boete – 16,9 km
Veurne is een van de belangrijkste monumentensteden in de Westhoek, met een boeiende geschiedenis van bijna tien eeuwen. Stadsversterkingen uit de middeleeuwen en de 17e eeuw lieten duidelijke sporen na in het stratenpatroon. Het silhouet van de stad wordt beheerst door het monumentale gotische koor van de Sint-Walburgakerk, de Sint-Niklaaskerk en het belfort. De verschillende periodes van economische welvaart zijn nog steeds in het straatbeeld te herkennen: het fraaie Stad- en landshuis, huizen met pilastergevels en neogotische gebouwen uit de 19e eeuw.

Zie ook: www.veurne.be

DE KUST

Koksijde bad – 16,7 km

De Panne – 16,7 km

Nieuwpoort bad – 23,8 km

FRANS VLAANDEREN

Als je in de westelijke richting de grens overstapt, is het vooral merkwaardig dat je niet in het buitenland komt: dorps- en straatnamen klinken bekend, het uitzicht is bijzonder vertrouwd en met een mondje ‘Vlemsch’ kom je een heel eind als je met oudere mensen praat. Toch valt het op hoe snel culturen veranderen. Hier staat de Picon op de drankenkaart naast de Pelforth en is er een café en een grand café. Het land van het Vlemsch is steeds een beetje reizen. Flirten met de grens tussen de Westhoek en Frans-Vlaanderen kan je ook door bijvoorbeeld de ‘Frontierenroute’, de ‘Schreveroute’ of de ‘Cobergherroute’ af te fietsen. Je merkt veelal niet eens dat je af en toe in Frankrijk fietst.

Bergues – 20,3 km
Op 9 km van de Duinkerkse stranden, op 15 km van de Belgische grens en op 40 km van de kanaaltunnel, opent Bergues voor jou zijn stadspoorten…
Een kleine karaktervolle stad, nog volledig omgeven door stadswallen, rust aan de voet van de heuvel waar het zijn naam aan dankt. Sint Winoksbergen, de Vlaamse naam van Bergues, is een van die Vlaamse stadjes, waarvan het lijkt dat de tijd er geen vat op heeft gehad. De rijkdom van het “andere Vlaamse Brugge”, zijn cultureel erfgoed, gastronomie en omgeving, zullen je zeker raken. Stek een frietje bij frituur Momo op de markt, bekent van de film ‘Bienvenu chez les Ch’tis’.
Merk zeker het belfort, dat al 2 keer werd heropgebouwd, op. Deze rijzige toren herbergt een beiaard en het carillion bepaalt het ritme van de dag. Onderaan vind je het toerismekantoor.

Cassel – 28,5 km
Dit kleine stadje ligt bovenop de Casselberg. Met zijn 176 m is dit de hoogste ‘berg’ in Frans-Vlaanderen. In oktober 2010 werd “le Musée de Flandre” heropend, in een oud zeer stijlvol gebouw. Je kan er schilderijen van zowel Vlaamse als Franse schilders bezichtigen. Het pronkstuk is een schilderij dat een veldslag bij Cassel weergeeft. Zet zeker je radio aan want op 91.8 FM hoor je radio Uylenspiegel, die de Vlaamse cultuur in Noord-Frankrijk wil behouden. Rust kun je terugvinden in de nabijgelegen tuinen op de Recollettenberg. Voor de liefhebbers zijn er van mei tot september regelmatig ‘Marchés de Terroir’ op vrijdagavond.

Meer weten over de toeristische regio?  
www.toerismewesthoek.be
www.toerismewesthoek.be
www.flandersfields.be/nl